Vyhľadávanie

Čo vieme o kyslej kapuste my?

21.05.2014 16:24

Kyslá kapusta je zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, flór, horčík či draslík. Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily. Kyslá kapusta je ajantioxidantom a požieračom tuku. Kyslá kapusta zároveň:

  • v surovom stave obsahuje dvakrát viac vitamínu C než citrón

  • je prevenciou rakoviny, Alzheimera, chráni pečeň i pľúca

  • lieči žalúdočné vredy, choroby dvanástorníka, hrubého čreva, aj hemoroidy

  • zmierňuje zápaly, dezinfikuje a šťava z jej listov odvádza škodlivé látky aj cez kožu

  • zbavuje telo toxínov a detoxikuje

  • bola od nepamäti považovaná za všeliek

  • vraj zmierňuje aj príznaky opitosti (podľa starých Rimanov)

  • spomaľuje starnutie, podporuje chudnutie

  • pomáha pri pocite plnosti, pálení záhy a grganí